Fastighets AB Stenvalvet tecknar hyresavtal med Fortifikationsverket i K43 i Eskilstuna

Publicerat 7:00, måndag 11/05, 2020

Fastighets AB Stenvalvet hyr ut ytterligare ca 1 300 kvm till Fortifikationsverket i fastigheten Vägbrytaren 1 – K43 – i Eskilstuna.

Stenvalvet har tecknat ett nytt hyresavtal om ca 1 300 kvm och 6 år i fastigheten Vägbrytaren 1. Fastigheten, som kallas K43, uppfördes ursprungligen som huvudkontor för Fortifikationsverket i slutet av 70-talet. Fortifikationsverket är fortfarande största hyresgäst i huset och har nyligen flyttat in i nyrenoverade och moderna lokaler, men fastigheten inrymmer idag även ett antal andra hyresgäster. Fortifikationsverket behöver rekrytera fler medarbetare och utökar sitt kontor med en förhyrning av ytterligare ett våningsplan i fastigheten.

Stenvalvets strategi är att utveckla och förvalta samhällsfastigheterna för att kunna erbjuda moderna och, för verksamheterna, ändamålsenliga lokaler över tid. En anpassning och utökning av Fortifikationsverkets hyresavtal ligger helt i linje med strategin och företagets mål att ha ett långsiktigt och nära samarbete med befintliga hyresgäster.

”Vi har ett nära samarbete med Fortifikationsverket och är väldigt glada över att de är nöjda med sina lokaler i K43 och väljer att expandera i fastigheten,” säger Christer Saletti, regionchef Nord på Stenvalvet.

”Fortifikationsverket växer just nu på många orter i Sverige och det påverkar även huvudkontoret i Eskilstuna. Möjligheten att på ett smidigt sätt utöka våra lokaler utan större störning för verksamheten är väldigt värdefullt i en för oss expansiv tid där vi behöver fokusera på vårt uppdrag att bidra till ökad försvarsförmåga. Vi trivs i K43 med närhet både till Eskilstuna centrum samt bussar och tåg,” säger Anna-Karin Lindblad, administrativ direktör på Fortifikationsverket.

Fastigheten K43 genomgår en totalrenovering för att tillskapa moderna, öppna och ljusa kontorslokaler och en central mötesplats i Eskilstuna. Ljusgårdarna på entréplanet glasas in, ytorna öppnas upp och en ny lunchrestaurang öppnas efter sommaren. I direkt anslutning till restaurangen byggs en konferensanläggning med mötesrum i olika storlekar att hyra både för hyresgäster i huset och för externa besökare. Entrén mot Bruksgatan kommer att kompletteras med ett café och en stor terrass i söderläge.

Kungsgatan 43 i Eskilstuna – K43Tillbaka

Comments are closed.