Lönnbacken stärker kapitalbasen och vidgar investeringsperspektivet

Publicerat 14:59, torsdag 11/10, 2012    Senast uppdaterat:20:11, torsdag 19/11, 2015

 

Torsby-Solliden-1Ägarna till Lönnbacken Fastigheter AB har beslutat att stärka kapitalbasen vilket medger en utökning av investeringskapaciteten från drygt 2 000 mkr till ca 3 500 mkr. I dagsläget har ungefär hälften av den volymen investerats i Mälardalen, Skåne och Umeå. Investeringsperspektivet utökas från bara äldreboenden till att omfatta s.k. samhällsfastigheter i allmänhet.

Samhällsfastigheter skall innehålla verksamhet för samhällsservice som t.ex. äldreomsorg, utbildning, vård och rättsväsende. Avsikten är att andelen äldreboenden skall utgöra minst 50 % av portföljen. – Erfarenheterna från Lönnbackens första två år är goda och ägarna har därför beslutat att utvidga verksamheten. Vi har många intressanta investeringsalternativ som vi utvärderar för närvarande, säger Lennart Schönning styrelseordförande för Lönnbacken Fastigheter AB.

I samband med utvidgningen upphör förvaltningsavtalet med Pine AB och Lönnbacken Fastigheter etablerar en egen förvaltningsorganisation. Där ingår Magnus Edlund som VD, Greger Hedlund Marknadschef, Örjan Johansson chef för förvaltning och projekt, Sara Östmark Fastighetschef, Åke Berglund Ekonomichef samt Maria Alkbrant Controller.Tillbaka

Comments are closed.