Länsstyrelsen 1

Länsstyrelsen 1 är en vacker fastighet som ligger i ett charmigt område precis vid vattnet mitt i centrala Mariestad. I närområdet finns den mysiga småbåtshamnen, restauranger, affärer och trevliga promenadstråk.

Felanmälan

Om du har upptäckt ett fel i din lokal eller fastighet så anmäler du det här. OBS! Akuta fel, som exempelvis vattenläckage, ska anmälas direkt på telefon.

Telefon dagtid: 020 - 23 23 10

Jourtelefon: 020 - 23 23 10

Fakta

  • Fastighetsbeteckning: Länsstyrelsen 1
  • Hamngatan 1, Mariestad
  • Byggår / Ombyggnadsår: 1953
  • Area: 5 185 kvm
  • Ägare: Stenvalvet 247 Mariestad Läns AB
  • Fastighetstyp: Kontor

Fastigheten byggdes ursprungligen för Länsstyrelsen 1953 och är en murad tegelbyggnad med putsfasad i grått och skiffertak. Ytan är 5 185 kvm. Invändigt finns generösa kontorsrum. Rummen är mysiga och har charmig karaktär med till exempel trägolv, snedtak och fönster med spännande design. Så som byggnaden idag är utformad invändigt är den representativ för alla typer av kontorsverksamheter, men anpassning kan göras utifrån kommande hyresgästs behov. Fastigheten har löpande renoverats under åren och har en modern standard. Bland annat har ljudaborbetenter monterats för att förbättra arbetsmiljön.

Framför byggnaden finns promenadstråk längs med vattnet, parkbänkar att sitta på och ytor för biologisk mångfald med ängsblommor, ängsgräs och insektshotell. Mariestad som helhet är en expansiv stad där det byggs såväl nya bostäder som arbetsplatser för upp till 2000 anställda.

Kontaktperson för frågor

Jan Persson Marknadsområdes­ansvarig

Det här finns i området

Omgivning

Mysigt område med charmig äldre karaktär, nära både vatten och promenadstråk.

Kommunikation

Busstorg och resecentrum i närhet.

Service

I småbåtshamnen finns restauranger, och övrig önskvärd service finns några hundra meter bort.

Parkering

I anslutning till huset finns parkeringsplatser, även med elbilsladdare, som hyresgäster har fri tillgång till. I småbåtshamnen precis bredvid finns också fri parkering.

Lediga lokaler

Skicka felanmälan

Om du har upptäckt ett fel i din lokal eller fastighet så anmäler du det här.
OBS! Akuta fel, som exempelvis vattenläckage, ska anmälas direkt på telefon.