Sicklaön 118:2, Nacka

Nacka Sicklaön 118:2 ligger i det attraktiva och livliga området Sickla, beläget ca 15 minuter från centrala Stockholm. Här finns både natur, stort köpcenter och goda kommunikationer. Fastigheten totalrenoverades 2020-2021.

Felanmälan

Om du har upptäckt ett fel i din lokal eller fastighet så anmäler du det här. OBS! Akuta fel, som exempelvis vattenläckage, ska anmälas direkt på telefon.

Telefon dagtid: 020 -23 23 10

Jourtelefon: 020 -23 23 10

Fakta

  • Fastighetsbeteckning: Sicklaön 118:2, Nacka
  • Planiavägen 15, Nacka
  • Area: 6 450 kvm
  • Ägare: Stenvalvet 273 Nacka Sicklaön AB
  • Fastighetstyp: Utbildning

Renoveringen gjordes för att skapa mer utrymme och möjlighet till skolverksamhet. Projektet omfattade en ombyggnation av befintlig byggnad samt en nybyggnation av idrottshall, kök och matsal. Arkitektfirma för projektet var Tengbom. Idag har fastigheten en yta på sammanlagt 6 450 kvm och skolan har plats för 750 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Genom att tillvarata den befintliga byggnaden samt komplettera fastigheten med de faciliteter grundskolan behövde, bidrog Stenvalvet till en lägre miljöpåverkan jämfört med om man hade byggt nytt från grunden. Även naturen runt om har kunnat bevarats. Växtlighet, som till exempel de stora gamla ekarna, har behållits samt stenmurar som gör att skolgården har en känsla av naturmark.

Kontaktperson för frågor

Anna Ejenstam Marknadsområdes­ansvarig

Det här finns i området

Omgivning

Skolan ligger i tätbebyggt område, med all tänkbar service och nära Slussen som är en viktig knutpunkt i Stockholm. Området växer konstant samtidigt som den ursprungliga charmen bibehålls.

Kommunikation

Här finns bussar, tvärbanan och Saltsjöbanan vilket innebär goda kommunikationer till alla delar av Storstockholm. Inom några år kommer även tunnelbana att finnas.

Service

Här finns restauranger för alla smaker, ca 100 butiker och idrottsaktiviteter i Hammarbybacken, sjö och naturområden för den som vill promenera.

Parkering

Det finns en stor parkering mitt emot skolan och garage i närområdet.

Lediga lokaler

Just nu finns inga lediga objekt

Skicka felanmälan

Om du har upptäckt ett fel i din lokal eller fastighet så anmäler du det här.
OBS! Akuta fel, som exempelvis vattenläckage, ska anmälas direkt på telefon.