Publicerat torsdag 07 apr 2022, 08:00

Fastighets AB Stenvalvet (publ) förvärvar förskolefastighet i Växjö

Stenvalvet fortsätter att växa inom samhällsfastigheter och har förvärvat Laxen 8, en förskolefastighet i attraktiva stadsdelen Hov i Växjö. Byggnaden har en modern arkitektur och materialval med träpanel och sedumtak.

På fastigheten finns en nybyggd förskola uppförd år 2021. Byggnaden är cirka 950 kvadratmeter med plats för cirka 80 barn och är placerad längs Bergövägen i Växjö. Fastigheten är uthyrd till Växjö Fastighetsförvaltning med ett hyresavtal som löper till 2029.

Laxen 8 är belägen i den attraktiva stadsdelen Hov norr om de centrala delarna av Växjö. Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Idag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Hov är en mycket omtyckt stadsdel med närhet till det mesta såsom skolor, centrum samt grönområden. Fastigheten är en del av projektet Hofs Park där det uppförs ett seniorboende med totalt cirka 200 lägenheter i området.

”Med det här förvärvet fortsätter vi att växa inom vårt affärsområde utbildning. Fastigheten ligger i ett attraktivt område i Växjö, en ort där vi har en stark närvaro i form av olika samhällsfastigheter inom såväl utbildning som vård & omsorg, rättsväsende och kontor,” säger Daniel Öhman, Investeringschef på Stenvalvet. ”Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med Växjö kommun och Växjö Fastighetsförvaltning.”

Säljare är Fastighetsbolaget Emilshus AB och tillträde skedde den 4 april.
 

För frågor eller ytterligare information kontakta:

Daniel Öhman, Investeringschef: 070 – 406 27 47, daniel.ohman@stenvalvet.se
Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef: 0708 – 399 501, minette.ohman@stenvalvet.se

Kontaktperson för frågor eller ytterligare information

Minette Öhman Marknads- och kommunikationschef

Dela eller skriv ut denna sida