Publicerat onsdag 22 sep 2021, 08:23

Högtidlig invigning av JENSEN grundskola Sickla

Anna Tronelius, Rektor JENSEN Grundskola Sickla, Håkan Jensen, JENSEN Educations grundare och ägare, Mats Gerdau, Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Maria Lidström, VD Fastighets AB Stenvalvet, Monica Brohede Tellström, Ordförande Utbildningsnämnden, Viktoria Bjurström, Uppstartsrektor JENSEN Grundskola Sickla

Tisdagen den 21 september invigdes Jensen Grundskola i Sickla. Fastighets AB Stenvalvet (publ) har efter drygt ett års byggtid på den gamla fastigheten SicklaÖn 118:2 på Planiavägen, utvecklat en ny modern grundskola för årskurs F-9 med plats för ca 750 elever.

”Välkommen till valfrihetens huvudstad, valfriheten finns i vårt dna i Nacka. Vi tror att alla elever behöver en skola som passar just honom eller henne, och då kan inte alla skolor se likadana ut. Mångfald är väldigt viktigt för oss.”

Det sa Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka på invigningen av JENSEN grundskola i Sickla. Även Monica Brohede Tellström, ordförande i utbildningsnämnden i Nacka talade om vikten av mångfald i verksamheten. Barn har olika behov och behöver därmed olika sorters skolor.

”Vi är jätteglada över att ha fått etablera oss med vår första fastighet här i Nacka, en kommun som vi vet satsar hårt och som vi vet har stor framåtanda”, sa Maria Lidström VD på Stenvalvet.

Som byggherre har Stenvalvet fokuserat extra mycket på inomhusmiljön och de pedagogiska ytorna, genom att arbeta med överblickbarheten och att skapa lugna, trygga miljöer. Utomhus har man varit mån om att bevara naturområdet med de fantastiska gamla ekarna. Eleverna har utöver nya moderna lokaler, bibliotek och matsal även fått en multiarena och en helt ny idrottshall. Den senare kan även användas av föreningar i kommunen.

Fastighets AB Stenvalvet, ett av Sveriges ledande bolag inom samhällsfastigheter, är glada över att kunna bidra till stadsutvecklingen. Skolprojektet ligger helt i linje med Stenvalvets uttalade strategi kring projektutveckling i egen regi.

Efter rundvandring i de nya lokalerna invigningstalade kommunstyrelsens ordförande i Nacka Mats Gerdau, Stenvalvets VD Maria Lidström samt JENSEN Educations grundare och ägare Håkan Jensen. Håkan klippte även bandet och förklarade därmed skolan invigd och överlämnade med varm hand verksamheten till rektor Anna Tronelius. 

”Vi är så glada och tacksamma över att få komma till Nacka”, sa Håkan Jensen grundare och ägare till JENSEN Education. ”Jag tycker det är fantastiskt roligt. När man ser skolan är det inte annat än imponerande att se lokalerna.”

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka avslutade med att säga ”Det är väldigt roligt att se vilken fin skola ni har fått, fantastiska lokaler och på så kort tid – faktiskt tror jag det är den snabbaste skolbyggnationen jag har varit med om”.

Fakta:
Fastighetsägare – Fastighets AB Stenvalvet
Hyresgäst – JENSEN Education
Byggnadsgestaltning – Tengbom Arkitekter
Byggfirma – JMW Bygg AB
Verksamhet – Grundskola F-9
Kapacitet – ca 750 elever
Yta – 7 100 kvm

Om Fastighets AB Stenvalvet

Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 604 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 15,7 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som äldreboende, rättsväsende, vård och skola. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension, Kåpan Pensioner och Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Vi arbetar för att skapa goda och långsiktiga relationer till våra hyresgäster och verksamheter. Vi finns på plats lokalt, månar om korta beslutsvägar, tillgänglighet samt att ge våra hyresgäster snabb återkoppling. Vi är långsiktiga, lyhörda och omsorgsfulla i vårt arbete och relationer till såväl hyresgäster, utförare som ägare.

Kontaktperson för frågor eller ytterligare information

Minette Öhman Marknads- och kommunikationschef

Dela eller skriv ut denna sida