Publicerat tisdag 01 mar 2022, 10:30

Fastighets AB Stenvalvet (publ) förvärvar skolfastighet i Götene

Stenvalvet förvärvar en nyligen ombyggd fastighet i Götene med Olinsgymnasiet som hyresgäst och förstärker därmed sin närvaro inom segmentet utbildning. Förvärvet sker i en region där man vill fortsätta växa.  

Götene i Västra Götalands län tillhör en region där bolaget vill stärka sin närvaro. I december förvärvade man en skolfastighet i Trollhättan och nu förstärker man sin position i regionen ytterligare. Olinsgymnasiet hyr fastigheten från den 1 mars med en hyresperiod om 15 år.

Fastigheten Leoparden 1 i Götene är belägen i ett bostadsområde med gångavstånd till centrum, invid kommunens badhus. Området bedöms som optimalt för skolverksamhet. Fastigheten har en markareal som uppgår till ca 16 000 kvm och är bebyggd med en nyligen ombyggd och energieffektiv skolbyggnad. Byggnadens uthyrbara area uppgår till ca 5 500 kvm. Byggnaden inhyste tidigare en kommunal skola och har därefter renoverats för att möta de krav som Olinsgymnasiet ställer på sina lokaler. På fastigheten bedrivs en gymnasieskola som fullt utbyggd år 2024 inrymmer 200 elever och därutöver tillkommer det även vux-verksamhet.

”Förvärvet innebär att vi förstärker vår portfölj inom affärsområdet utbildning med en attraktiv, ombyggd och energieffektiv skolbyggnad i en mycket intressant region. Olinsgymnasiet är en ny hyresgäst för oss och vi ser fram mot ett gott samarbete under lång tid framöver,” säger Daniel Öhman, Investeringschef på Stenvalvet.

Säljare är hyresgästen och tillträde sker 1 mars.

För frågor eller ytterligare information kontakta:
Daniel Öhman, Investeringschef, 070 – 406 27 47, daniel.ohman@stenvalvet.se

Minette Öhman, Marknads- och kommunikatinschef, 0708 – 399 501, minette.ohman@stenvalvet.se

Kontaktperson för frågor eller ytterligare information

Minette Öhman Marknads- och kommunikationschef

Dela eller skriv ut denna sida