Flexibla lokaler möjliggjorde snabb expansion

Redan ett år efter att Snabbdoktors vårdcentral slog upp portarna är det dags att utöka lokalerna i Stenvalvets fastighet i Eskilstuna. Satsningen har gått så bra att vårdcentralens ägare, Mahmoud Almohtasib, planerar att bredda verksamheten ytterligare om drygt ett år.

Det var i november 2022 som Snabbdoktor öppnade sin verksamhet i centrala Eskilstuna. Snabbdoktor är en annorlunda vårdcentral. Det är den enda vårdcentralen i Sörmland som har kvällsöppet, erbjuder hembesök med läkare, jobbar både fysiskt och digitalt och har sex timmars arbetsdag för sin personal.

Första året har gått över förväntan. Konceptet har varit uppskattat bland patienterna som strömmat till. Vid årsskiftet räknar Mahmoud Almohtasib med att vårdcentralen har 4 600 listade patienter, samtidigt som arbetsstyrkan fortsätter att växa. Lokalerna på 800 kvm ska utökas till 1 200 kvm och allt ska stå klart den första februari 2024. Då kommer man även att kunna erbjuda såväl barnavårdscentral som rehabilitering.

Även om Mahmoud Almohtasib inte förväntade sig att första året skulle gå riktigt så här bra har planen hela tiden varit långsiktig, både för verksamheten och för samarbetet med Stenvalvet.– Vi ville redan från början ha ett långsiktigt samarbete. Vi vill finnas här i många år framöver och då handlar det om att vara strategiskt långsiktig. Redan från början fanns ett tänk om hur vi skulle kunna bli större och Stenvalvet trodde på vår vision.

Att valet föll på Stenvalvets fastighet berodde på det centrala läget i staden och att det fanns en bottenvåning som kunde husera vårdcentralen. Dessutom var fastigheten fräsch och fin, så det fanns en stor potential att skapa en fin vårdcentral, menar Mahmoud Almohtasib.– Kontakterna och samarbetet med Stenvalvet har hela tiden varit väldigt proffsigt skött från deras sida. Vi har haft bra diskussioner och dialoger om hur lokalerna ska anpassas. Stenvalvet har varit tillgängliga, det har varit lätt att hålla kontakt och vi har kunnat vara transparenta med feedback.

En sådan här satsning kräver både mod och energi. Mahmoud Almohtasib är själv läkare och säger att han brinner för vårdcentralen och älskar allt som har med digitalisering att göra. I den långsiktiga planeringen ihop med Stenvalvet är det kanske därför inte oväntat att nya stora initiativ väntar.– Vi vill fortsätta expandera. I nästa steg ska vi ha en ny klinik i huset med gynmottagning och operation. Det handlar om lokaler på ytterligare 500 till 600 kvm som ska stå klara under 2025, säger Mahmoud Almohtasib.

Stenvalvet är lyhörda och lätta att samarbeta med. När behov finns, t ex att måla om, tar de tag i saker direkt. Vi har en personlig kontakt som är lätt att få tag på. Är det något hon inte vet tar hon reda på det och återkopplar alltid jättesnabbt.

Maria Probst, verksamhetschef

Vi har blivit fler medarbetare och behövde därför bygga en ny, större personalmatsal. Även här var Stenvalvet en bra samarbetspartner

Thomas Rademyr, ekonomichef

Med Stenvalvets lyhördhet och engagemang för verksamhetens behov har vi kunnat lösa utmaningarna i projektet

Magnus Domberg, lokalstrateg

Stenvalvet tar alltid problem på allvar och kommer snabbt med lösningar

Björn Övermark, fastighetschef