Fastighets AB Stenvalvet förvärvar fastighet med byggrätt i Farsta

Publicerat 15:27, torsdag 22/09, 2016    Senast uppdaterat:16:05, torsdag 30/01, 2020

Stenvalvet har förvärvat tomträtten Gåsö 2 i Farsta Strand av HSB Stockholm. Fastigheten har en byggrätt på ca 4 000 kvm avsett för ett vård- och omsorgsboende. Boendet kommer att uppföras i anslutning till tunnelbanestationen Farsta Strand ovanpå Coops livsmedelsbutik som även den ingår i affären. I och med förvärvet och rekryteringen av Eva Eriksson som projektchef inleder Stenvalvet sin långsiktiga satsning på nybyggnadsprojekt av boende för äldre.

”Läget är väldigt intressant både i stadsdelen och rent kommunikationsmässigt vilket är oerhört värdefullt. Vi har genom åren byggt på våra erfarenheter kring god förvaltning och jag ser nu fram emot ett projekt där vi skapar ett boende med långsiktiga kvalitéer ”, säger Magnus Edlund, VD på Stenvalvet.

”Försäljningen ligger i linje med vår strategi att renodla vår fastighetsportfölj mot bostadsfastigheter. Samarbetet med Stenvalvet har fungerat utmärkt och det ska bli mycket intressant att följa fortsättningen av projektet”, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.Tillbaka

Comments are closed.