Fastighets AB Stenvalvet i transaktioner för ca 650 mkr

Publicerat 15:32, torsdag 22/09, 2016    Senast uppdaterat:16:05, torsdag 30/01, 2020

Fastighets AB Stenvalvet har förvärvat nio fastigheter/tomträtter i Stockholm, Mariestad och Vänersborg.

I Stockholm förvärvades bl.a. tomträtten Kabelverket 6 i Älvsjö av CapMan. Fastigheten är fullt uthyrd till Internationella Engelska Skolan.
I Mariestad förvärvades fastigheten Länsstyrelsen 1 och i Vänersborg fastigheten Poppeln 7 av Kungsleden. Fastigheterna är uthyrda till Länsstyrelsen i Västra Götaland och Vänersborgs kommun. I förvärvet ingår även sex stycken obebyggda tomter i centralt läge i Vänersborg.

”Förvärven ligger helt i linje med våra långsiktiga mål och stärker vår position och fastighetsportfölj på några av våra prioriterade orter och vi är glada att välkomna IES som hyresgäst på ytterligare en ort i Mälardalen ” säger VD Magnus Edlund.

Samtidigt har Stenvalvet avyttrat 14 fastigheter fördelande på 13 kommuner till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.
”För att kunna agera både långsiktigt och kundnära är det viktigt att fastighetsbeståndets geografiska sammansättning medger förvaltning nära våra kunder. Det fastighetsbestånd vi nu säljer har en geografisk spridning som inte medger Stenvalvets omedelbara lokala närvaro vilket vi anser vara viktigt” fortsätter Magnus Edlund.

De sålda fastigheterna är belägna i Båstad, Hedemora, Höganäs, Hörby, Klippan, Lima, Orsa, Kivik, Brösarp, Torsby, Särna, Vintrosa och Örkelljunga.

Sedan årsskiftet har Stenvalvet genomfört nettoinvesteringar till ett värde av cirka 250 miljoner sek.Tillbaka

Comments are closed.