Fastighets AB Stenvalvet (publ) har tillträtt nybyggt vård- och omsorgsboende

Publicerat 14:19, tisdag 01/06, 2021

Den 1 juni tillträdde Stenvalvet och hyresgästen Silver Life den nybyggda fastigheten Vilunda 6:86 belägen i Väsby centrum i Upplands Väsby kommun. Den moderna byggnaden på 3 870 kvadratmeter rymmer ett nytt vård- och omsorgsboende i Silver Lifes regi. 2018 tecknade Stenvalvet ett avtal med Sveafastigheter om att förvärva fastigheten och i augusti 2019 togs första spadtaget. Ett hyresavtal på 20 år skrevs med hyresgästen.

 

Vård- och omsorgsboendet kommer att erbjuda dygnet runt service åt de boende med egen kock och värdinna. Det består av 54 fullt utrustade lägenheter på cirka 30 kvadratmeter, fördelade på tre våningar och sex avdelningar. I varje avdelning ingår nio lägenheter.

 

Fasaden är täckt av guldfärgade veckade plåtar som ger byggnaden dess utmärkande karaktär. Uppe på taket på fastigheten finns en trädgård och uteplats som de boende når via hiss. Härifrån har man utsikt över det nya torget och den nyanlagda Blå parken, som fått sitt namn av de intilliggande husen med blå plåtfasader.

 

– De första boende kommer att flytta in under andra halvan av augusti. Fram till dess kommer hyresgästen Silver Life att färdigställa sina tekniska system samt inreda byggnaden, meddelar Christer Saletti, regionchef på Stenvalvet.

Bild: Sveafastigheter, Ripellino Arkitekter

För frågor eller ytterligare information kontakta:

Christer Saletti (Regionchef), 076-134 77 01, christer.saletti@stenvalvet.se

Maria Lidström (VD), 070-678 06 98, maria.lidstrom@stenvalvet.seTillbaka

Comments are closed.