Fastighets AB Stenvalvet (publ) och JENSEN Education inviger ny modern grundskola i Sickla

Publicerat 11:40, måndag 20/09, 2021

Tisdagen den 21 september är det dags för invigning av Jensen Grundskola i Sickla. Stenvalvet har efter drygt ett års arbete med att bygga om den gamla fastigheten SicklaÖn 118:2 på Planiavägen, färdigställt en ny modern grundskola för årskurs F-9 med plats för ca 750 elever.

”Nacka växer och vi behöver fler skolplatser och nya bra skolor. Vi är glada att företag som Stenvalvet och Jensen vill etablera sig här, det stärker mångfalden och valfriheten när många arbetar tillsammans. Det här är en stark signal om framtidstro och optimism som vi behöver,” det sa Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka i samband med första spadtaget i juni 2020.

 

Fastighets AB Stenvalvet, ett av Sveriges ledande bolag inom samhällsfastigheter, är glada över att kunna bidra till stadsutvecklingen. Skolprojektet ligger helt i linje med Stenvalvets uttalade strategi kring projektutveckling i egen regi. Man har tillvaratagit den befintliga byggnaden och kompletterat med nybyggnation av idrottslokal, kök och matsal, för att på så sätt bidra till en minskad miljöpåverkan. Totalt utgör skolan ca 7 100 kvm.

 

Den 21 september invigs skolan under högtidliga former. Stenvalvets VD Maria Lidström, Jensen Educations grundare och ägare Håkan Jensen samt kommunstyrelsens ordförande i Nacka Mats Gerdau kommer att tala och det blir visning av de nya moderna lokalerna. Media är varmt välkomna att delta under invigningen. Föranmälan krävs.

 

Fakta:

Fastighetsägare – Fastighets AB Stenvalvet
Hyresgäst – JENSEN Education
Byggnadsgestaltning – Tengbom Arkitekter
Byggfirma – JMW Bygg AB Verksamhet – Grundskola F-9
Kapacitet – ca 750 elever

 

För frågor eller ytterligare information kontakta:
Anders Lööv, Projektansvarig: 070–719 69 00, anders.loov@stenvalvet.se

Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef: 0708–399 501, minette.ohman@stenvalvet.seTillbaka

Comments are closed.