Fastighets AB Stenvalvet (publ) välkomnar Skatteverket i Kalmar tillbaka till Valfisken

Publicerat 12:52, tisdag 23/11, 2021

Skatteverket återkommer efter 26 år till sina tidigare lokaler i det som är känt som myndighetskvarteret Valfisken i Kalmar. Fastigheten uppfördes 1976 och anpassades för att Skatteverket och Kronofogdemyndigheten skulle flytta in, vilket de gjorde så snart huset stod klart. Tjugo år senare lämnade Skatteverket lokalerna och flyttade in till stadskärnan i Kalmar, medan Kronofogdemyndigheten blev kvar i byggnaden och är så än idag.

 

Sommaren 2021 påbörjades arbetet med att anpassa Skatteverkets ursprungliga lokaler till nya flexibla kontorslokaler på 1 900 kvadratmeter och i januari 2022 flyttar Skatteverkets 120 medarbetare tillbaka till Valfisken.

 

Skatteverket gjorde en noggrann kartläggning då de letade nya lokaler och det var Stenvalvet som bäst motsvarade kraven och erbjöd den bästa lösningen. För att möta dagens kontorsbehov behövdes en uppfräschning och även ombyggnation för att utforma lokalerna rätt. Öppna och flexibla ytor skapas, som passar dagens moderna och varierande arbetssätt.

 

– Det är väldigt glädjande att nu få möjligheten att hälsa Skatteverket välkomna tillbaka och att vi kan utveckla våra byggnader så att de passar olika kunder över tid. Det är det mest hållbara för att möta framtida behov, säger Catrin Viksten, Förvaltningschef på Stenvalvet.

 

– Vi samarbetar sedan tidigare med Skatteverket på flera orter, bland annat i närbelägna Växjö och Visby. Därför känns det extra bra att vi nu kan tillgodose deras behov även här i Kalmar, säger Pierre Trast, Förvaltare på Stenvalvet som ser fram mot ett fortsatt gott samarbete.

 

Kontaktpersoner vid eventuella frågor:

Catrin Viksten, Förvaltningschef

070 – 161 05 92

catrin.viksten@stenvalvet.se

 

Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef

070 – 839 95 01

minette.ohman@stenvalvet.se

 

 

 Tillbaka

Comments are closed.