Högtidlig invigning av JENSEN grundskola Sickla

Publicerat 10:18, onsdag 22/09, 2021    Senast uppdaterat:10:18, onsdag 22/09, 2021

Tisdagen den 21 september invigdes Jensen Grundskola i Sickla. Fastighets AB Stenvalvet (publ) har efter drygt ett års byggtid på den gamla fastigheten SicklaÖn 118:2 på Planiavägen, utvecklat en ny modern grundskola för årskurs F-9 med plats för ca 750 elever.

”Välkommen till valfrihetens huvudstad, valfriheten finns i vårt dna i Nacka. Vi tror att alla elever behöver en skola som passar just honom eller henne, och då kan inte alla skolor se likadana ut. Mångfald är väldigt viktigt för oss.” Det sa Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka på invigningen av JENSEN grundskola i Sickla. Även Monica Brohede Tellström, ordförande i utbildningsnämnden i Nacka talade om vikten av mångfald i verksamheten. Barn har olika behov och behöver därmed olika sorters skolor.

 

”Vi är jätteglada över att ha fått etablera oss med vår första fastighet här i Nacka, en kommun som vi vet satsar hårt och som vi vet har stor framåtanda”, sa Maria Lidström VD på Stenvalvet.

 

Som byggherre har Stenvalvet fokuserat extra mycket på inomhusmiljön och de pedagogiska ytorna, genom att arbeta med överblickbarheten och att skapa lugna, trygga miljöer. Utomhus har man varit mån om att bevara naturområdet med de fantastiska gamla ekarna. Eleverna har utöver nya moderna lokaler, bibliotek och matsal även fått en multiarena och en helt ny idrottshall. Den senare kan även användas av föreningar i kommunen.

 

Fastighets AB Stenvalvet, ett av Sveriges ledande bolag inom samhällsfastigheter, är glada över att kunna bidra till stadsutvecklingen. Skolprojektet ligger helt i linje med Stenvalvets uttalade strategi kring projektutveckling i egen regi.

 

Efter rundvandring i de nya lokalerna invigningstalade kommunstyrelsens ordförande i Nacka Mats Gerdau, Stenvalvets VD Maria Lidström samt JENSEN Educations grundare och ägare Håkan Jensen. Håkan klippte även bandet och förklarade därmed skolan invigd och överlämnade med varm hand verksamheten till rektor Anna Tronelius.

 

”Vi är så glada och tacksamma över att få komma till Nacka”, sa Håkan Jensen grundare och ägare till JENSEN Education. ”Jag tycker det är fantastiskt roligt. När man ser skolan är det inte annat än imponerande att se lokalerna.”

 

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka avslutade med att säga ”Det är väldigt roligt att se vilken fin skola ni har fått, fantastiska lokaler och på så kort tid – faktiskt tror jag det är den snabbaste skolbyggnationen jag har varit med om”.

 

Anna Tronelius, Rektor JENSEN Grundskola Sickla Håkan Jensen, JENSEN Educations grundare och ägare Mats Gerdau, Kommunstyrelsens ordförande i Nacka Maria Lidström, VD Fastighets AB Stenvalvet Monica Brohede Tellström, Ordförande Utbildningsnämnden Viktoria Bjurström, Uppstartsrektor JENSEN Grundskola Sickla

 

Fakta:

Fastighetsägare – Fastighets AB Stenvalvet
Hyresgäst – JENSEN Education
Byggnadsgestaltning – Tengbom Arkitekter
Byggfirma – JMW Bygg AB
Verksamhet – Grundskola F-9
Kapacitet – ca 750 elever
Yta – 7 100 kvm

 

För frågor eller ytterligare information kontakta:
Anders Lööv, Projektansvarig: 070–719 69 00, anders.loov@stenvalvet.se

Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef: 0708–399 501, minette.ohman@stenvalvet.seTillbaka

Comments are closed.