Stenvalvet tecknar avtal på 3880 kvm med Försäkringskassan i Eskilstuna och Växjö

Publicerat 15:32, torsdag 27/05, 2021

Stenvalvet har tecknat två nya hyresavtal med Försäkringskassan på en sammanlagd yta av 3 880 kvadratmeter kontorslokaler fördelat på två orter – Eskilstuna och Växjö.

 

I Eskilstuna flyttar Försäkringskassan in i kontorshuset K43 i de centrala delarna av staden. De blir därmed den tredje statliga myndigheten i fastigheten tillsammans med Fortifikationsverket och Skatteverket. Hyresavtalet är tecknat på 6 år och inflyttning för de cirka 120 anställda blir den 1 januari 2022. Lokalen är på 1 861 kvadratmeter i ett plan och består till största delen av öppna landskap.

– Att Försäkringskassan väljer att flytta in i K43 är ett kvitto på att vår nyupprustade fastighet med centralt läge och god service attraherar våra kunder, säger Christer Saletti, regionchef Nord.

 

I Växjö har Försäkringskassan tecknat ett 6-årigt hyresavtal för den 2 019 kvadratmeter stora lokalen placerad i kvarteret Fries, mitt i stadens centrum. De blir därmed grannar med bland andra Region Växjö och Sveriges Radio. Lokalen kommer att genomgå en ombyggnation från cellkontor till aktivitetsbaserade arbetsplatser innan hyresgästen flyttar in den 1 augusti 2022. Peter Högberg, regionchef Syd, beskriver processen fram till undertecknande som ett teamwork där hyresgästen och hyresvärden samverkat bra i att utforma lokalerna till hyresgästens behov.

– Vi funkar bra ihop och har förståelse för varandra med korta beslutsvägar och lyhördhet från båda parter. Även samverkan i projekteringen är en styrka. Vi har haft ett mångårigt gott samarbete och hoppas på flera goda samarbeten i framtiden, säger Peter.

K43 – Eskilstunas modernaste kontorskvarter

 

För frågor eller ytterligare information kontakta:

Peter Högberg, Regionchef Syd Stenvalvet: 08 – 508 942 50, peter@stenvalvet.se

Christer Saletti, Regionchef Nord Stenvalvet: 08 – 508 942 50, christer.saletti@stenvalvet.se



Tillbaka

Comments are closed.