Stenvalvets Lilla Extra – vinnarna för 2020

Publicerat 11:50, fredag 02/07, 2021

Sedan 2014 har Stenvalvet delat ut Stenvalvets Lilla Extra – ett stipendium som kan sökas av verksamheter inom skola, vård och omsorg som bedrivs i Stenvalvets fastigheter, med syftet att sätta guldkant på vardagen.

 

Årets vinnare av Stenvalvets Lilla Extra och 2020-års stipendier går till två verksamheter som bedrivs av Umeå kommun. Den ena är Umeå Norra Korttidscenter, som önskade kunna nyttja sin utemiljö på ett bättre sätt samtidigt som de ville möjliggöra för de boende att kunna umgås och träffa anhöriga på ett trevligt och säkert sätt utomhus. Stipendiet gick därför till inköp av grill med tillbehör. Den andra delen av stipendiet gick till Solbackens vård- och omsorgsboende, som önskade ett rejält partytält och utebord. De som bor och arbetar på Solbacken kan nu tack vare vinsten avnjuta sköna utevistelser oavsett väder.

 

På grund av det annorlunda pandemiåret, väljer Stenvalvet att förgylla tillvaron lite extra med ännu en vinnare LARO Psykiatri Ystad. De bedriver verksamhet där återgång till ett drogfritt liv är målet. Med stipendiets hjälp kan de nu anordna fler utflykter utifrån patienternas önskemål under sommaren, vilket har stor betydelse och är ett led i verksamhetens arbete med att hitta intressen och aktiviteter som ska kännas stimulerande och meningsfulla för patienterna.

Solbackens äldreboende i Umeå

Det värmer Stenvalvet att få se och höra hur Stenvalvets Lilla Extra gör skillnad.

 

– Vi hade invigningslunch med levande musik, det var mycket trevligt och uppskattat. Vi hade även midsommarfirande då vi klädde midsommarstången och åt jordgubbsbakelser i tältet. Vi kommer att använda det både i sommar och till hösten. Vi är så glada över vinsten – tack så mycket Stenvalvet, säger Elisabeth Tjärnström, rehabassistent på Solbackens äldreboende.Tillbaka

Comments are closed.