Fastighets AB Stenvalvet (publ) förvärvar skolfastighet i Trollhättan

Publicerat 18:30, onsdag 01/12, 2021

Stenvalvet fortsätter sin strategi att förvärva och utveckla samhällsfastigheter och förvärvar en fastighet i Trollhättan som är uthyrd till en grundskola. Förvärvet ligger i linje med Stenvalvets målsättning om en balanserad tillväxt och innebär att Stenvalvet ökar sitt fastighetsinnehav i Trollhättan.

Fastigheten, som är  är belägen strax utanför centrala Trollhättan i bostadsområdet Stavre är uthyrd till Fridaskolan som bedriver grundskoleverksamhet och fritidsverksamhet i fastigheten. Byggnaden som är 7 500 m² är ursprungligen uppförd 1951 och nyrenoverad för att passa skolans specifika verksamhet. En ny inglasad ljusgård, moderna lokaler och skolkök skapar fantastiska förhållanden för eleverna. Ombyggnationen av Fridaskolan vann år 2020 arkitekturpriset i Trollhättan, utsett av samhällsbyggnadsnämnden.

”Trollhättan är en attraktiv region där vi vill fortsätta växa”, säger Daniel Öhman Investeringschef på Stenvalvet. ”Fastigheten är väldigt fin och ändamålsenlig och Fridaskolan är en mycket uppskattad skola. Vi ser fram mot ett gott samarbete.”

Säljare är ett privat fastighetsbolag och tillträde sker 1 december.

 

För frågor eller ytterligare information kontakta:

Daniel Öhman, Investeringschef: 070 – 406 27 47, daniel.ohman@stenvalvet.se
Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef: 0708–399 501, minette.ohman@stenvalvet.se

 

 

Denna information är sådan information som Fastighets AB Stenvalvet (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 december 2021 kl. 18:30.Tillbaka

Comments are closed.