Examensarbete om Framtidens Äldreboende

Publicerat 10:00, onsdag 10/05, 2017    Senast uppdaterat:16:01, torsdag 30/01, 2020

I fredags träffade vår projektchef Eva KTH studenterna Sam Swire och Erik Lundström som har valt att göra sitt examensarbete med inriktning på framtidens äldreboende.

Sam och Erik som pluggar på linjen Byggteknik och Design med inriktning Arkitektur har uppmärksammat utmaningen samhället står inför med alla äldre som har behov av omsorg och framförallt allt att behovet kommer att öka i takt med att fler blir äldre och lever längre. Studenterna har gjort en hel del studiebesök på befintliga äldreboenden och genom inventeringar och intervjuer så hittar de brister och goda exempel som de dokumenterar. De dom bl a sett är att man även i nyproduktionen missat betydande lösningar som får negativa konsekvenser för både boende och personal.  I arbetet ingår även att spana internationellt för att se vad vi kan lära oss av andra länder.

“-Det är otroligt roligt att intresset finns hos studenterna och väldigt bra att de ser över marknaden som de gör. Vi behöver alla lära oss för att utvecklas och att kunna dela med mig av mina erfarenheter är kul och jag hoppas att det ska vara till nytta”, säger Eva.

Ett väl fungerande Vård och omsorgsboende måste fungera för både vårdgivarna och framförallt för de boende. Att planera från början och förstå vad som krävs för grupperna är avgörande för livskvalité, värdighet och arbetsmiljö.

“Jag ser verkligen fram emot att läsa om vad Sam och Erik kommer fram till”, avslutar Eva.Tillbaka

Comments are closed.